Dobroczynny olej argonowy

Jeżeli chcemy zadbać o urodę, ciało i pyszny smak potraw, to warto sięgnąć po jedyny w swoim rodzaju olej argonowy. W południowych częściach Maroko rosną stare drzewa argonowe, z których pozyskuje się upragniony olej z ziaren. Wykorzystuje się go w kosmetologii, żywności, jak i również w medycynie. Ciemniejszy niż oliwa lecz znacznie bardziej wartościowy. Oprócz jednych z najdroższych ekskluzywnych kosmetyków na świecie (ze względu na ograniczony dostęp) i potraw (gdzie nadaje niezapomniany smak i zapach), także obniża wartość cholesterolu, zwiększa odporność organizmu oraz wpływa korzystnie na zdrowie poprawiając krążenie krwi. Jego właściwości pielęgnacyjne szybko zyskały sławę, gdyż ujędrnia i odmładza skórę, więc kobiety chętnie zakupują ten produkt. Bardzo gęsta ciemna pasta jest pozostałością po tłoczeniu i nosi ona tradycyjną nazwę „amlou” – podobna w smaku do masła orzechowego – podawana jest jako dip do posiłków w gospodarstwach domowych. Wzbogacimy również smak zdrowych sałatek i innych cennych potraw.

Witaj no moim serwisie poświęconym w całości medycynie! Mam nadzieję, że podobają Ci się wpisy jakie tutaj zamieszczam wszystkie oparte są o moją wiedzę i doświadczenie zawodowe. Zapraszam do czytania i komentowania !

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: