Kuracja drożdżowa dla każdego

Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że drożdże piekarskie wykorzystywane przez nas do wypieku chleba i ciast są niesamowicie bogatym źródłem witamin i minerałów. Stosowanie kuracji drożdżowej wyleczy uciążliwe zajady, poprawi stan włosów i cery, a także przyspieszy przemianę materii. Drożdże spożywcze zawierają bardzo dużo witamin z grupy B oraz fosfor, cynk, magnez, żelazo, potas, selen i chrom, dlatego przyjmowanie ich zapewni nam zdrowie i młody wygląd. Na szczególną uwagę zasługuje zawartość cynku (stosowany w leczeniu trądziku) oraz chromu (reguluje poziom cukru we krwi i zmniejsza apetyt na słodycze). Jak stosować kuracje drożdżową? Jedną trzecią kostki drożdży rozdrabniamy, a następnie zalewamy gorącą wodą lub mlekiem. Naczynie przykrywamy i odstawiamy do przestudzenia. Ważne, żeby grzyby zostały zabite, ponieważ wypicie żywych drożdży jest szkodliwe dla naszego zdrowia. Uzyskaną miksturę należy wypijać parę razy w tygodniu. Po miesiącu kuracji zaleca się zrobienie dwutygodniowej przerwy w przyjmowaniu drożdży.

Witaj no moim serwisie poświęconym w całości medycynie! Mam nadzieję, że podobają Ci się wpisy jakie tutaj zamieszczam wszystkie oparte są o moją wiedzę i doświadczenie zawodowe. Zapraszam do czytania i komentowania !

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: